Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyító táplálkozás – tippek az influenza tüneteire
  2013-02-25 18:56:36, hétfő
 
   
  Gyógyító táplálkozás - tippek az influenza tüneteire

Különösen januárban és februárban okoz világméretű járványokat az influenza. Néhány tipp következik, amellyel az influenza tünetei úgy csökkenthetők, hogy közben a szervezetünk immunrendszere is erőre kap.






Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki ismerje az ősi, jól bevált recepteket, népi és szelíd gyógymódokat. Én nem valami ellen szeretnék kampányolni, hanem valamiért szeretnék kiállni. Ennélfogva a felesleges ,,mérgek" helyett az egészségre helyezem a hangsúlyt. Itt jön a képbe a táplálkozás és minden, ami a szánkon bemegy. (Ami a szánkon hangként kijön, az most nem tartozik szorosan ide.)

Tudom, hogy az ember jó esetben csak lemásolhatja vagy utánozhatja a természetet, mivel körülöttünk már minden jól ki van találva. Ugyanakkor egy mai városlakó ember számára teljesen vagy részben ismeretlenek a természetes antibiotikumok és hatóanyagok. A ,,gyógyító táplálkozás" című rovatban tanácsokat és javaslatokat szeretnék tenni a lehető legegyszerűbben arra, hogy mihez nyúlhatunk, akkor ha rosszul érezzük magunkat. Természetesen ez nem helyettesíti az orvost és az orvostudományt, de szervesen hozzátartozik a kulturális hagyományainkhoz.


E rövid bevezető után jöjjön az influenza tüneteinek a megszüntetésére tett javaslatok lajstroma a teljesség igénye nélkül.






Az influenza tipikus tünetei: fáradékonyság, étvágytalanság, rossz közérzet, köhögés, hidegrázás, fejfájás, ízületi fájdalmak, láz. Az influenzaként ismert betegséget vírus okozza, így ha elkaptuk, nem is olyan egyszerű megküzdeni vele. Az orvosok többnyire láz- és fájdalomcsillapítót írnak fel. Erre azért van szükség, mert számos szövődmény alakulhat ki. Sőt, sokszor antibiotikumokat is felírnak arra hivatkozva, hogy a másodlagos, főként baktériumok okozta fertőzésnek elejét vegyék. De mi lesz az influenzával? Mi veszi fel a harcot a vírusok ellen? Egy kérdés, amit sokszor megkerülnek, vagy a kifejlesztett védőoltás időben történő beadásával ,,oldanak meg" úgy, ahogy.





Megoldási javaslatok:

-Vegyünk ki szabadságot és pihenjünk vízszintes helyzetben az ágyban, és ne erőltessük magunkat, ne merítsük le a maradék energiaraktárainkat!
-Igyunk testsúlyunkhoz mérten elegendő mennyiségű, legalább 1,5-2,5 liter folyadékot naponta. El sem hisszük, hogy milyen fontos az immunrendszerünknek a folyadék!
-Részesítsük előnyben a zöld teát.
-Igyunk higított szénsavmentes és hozzáadott cukortól mentes zöldség- és gyümölcselveket olykor-olykor! (gyümölcscukor = energia, vitamin = immunitás)
-Többször, kevesebbet étkezzünk: főleg gabonafélékkel tudunk jó hatásfokot elérni.
-Külön ügyeljünk a vitaminbevitelre: eleinte természetes étrend-kiegészítők, de ha picit jobban vagyunk, akkor zöldségek és gyümölcsök formájában vegyük fel. Példák: sárgarépát, brokkolit, parajt stb. fogyasszunk.
-A C-vitamint külön kiemelném: hidegen áztatott csipkebogyó húsában van rengeteg. Gyógyteaként, szörpként és lekvárként bármikor fogyaszthatjuk. Felturbózza a védekező rendszerünket, és jótékonyon hat a csontozatra és az érrendszerre is.
-A valódi, tanyasi tyúkból készült húsleves a titkok titka. Kérjük meg a ,,főszakácsot", hogy készítsen nekünk tyúkhúslevest jó sok zöldséggel. Egyebek mellett pótolja a sókat, a fehérjéket és a B-vitaminok egy részét.
-Fogyaszthatunk halféléket is: könnyű emészteni őket és például értékes fehérjeforrások.
-A bioflavonoidokról talán nem mindenki hallott, de a bodzáról és a hagymáról igen. A bodzából készíthetünk szörpöt és bort, a hagymából levest, s máris sok bioflavonoidot vittünk be, amelyek növelik az immunrendszerünk hatásfokát: gyulladáscsökkentő, vírusellenes és allergiaellenes hatásaik vannak. (Szent-Györgyi Albert a C-vitamin felfedezése közben melléktermékként bukkant rájuk.)
-Bioflavonoid fronton szóba jöhetnek: citrom, narancs, grapefruit, csipkebogyó, sárgabarack, cseresznye, szeder, fekete ribizli, szőlő, szilva, paprika. A legyengült emésztés miatt talán a turmixok és facsart levek a legelőnyösebbek, de a lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat határt.
-Jolly jokernek számít a fokhagyma. Jellegzetes illatát a kéntartalmú vegyületei okozzák. Az influenza szempontjából a vírus- és baktériumölő, a fájdalom- és lázcsillapító hatása miatt ajánlott. Pirítósra kenve, vagy kapszula formájában fogyasztják a leggyakrabban. Gerezdben, összezúzva, szárítva és porítva egyaránt alkalmazható. Felhasználására bőven találsz receptet az interneten. (pl.: fokhagyma tinktúra)





-Szintén felbecsülhetetlenek az influenza enyhítésének szempontjából a méhészeti termékek. Különösen a méz és a propolisz javallott.
-Természetesen a gyógynövények mellett sem mehetünk el szótlanul: cickafark, bodza, borsmenta és citromfű kiváló az influenza ellen, ha betartjuk a javasolt elkészítési módot és a megfelelő rendszerességgel, helyesen adagolva fogyasztjuk. Így nem csak az influenza tüneteivel szemben léphetünk fel hatékonyan, hanem mihamarabb visszanyerhetjük az étvágyunkat is.
-A sor természetes hosszasan folytatható. Például az echinacea, homoktövis, ginzeng, cékla, macskakarom, gyömbér... is csodákra képesek influenza esetén.
-Egy ellenjavallat maradt a végére: kerüljük az adalékanyagokkal teletömött élelmiszereket.

Szerző : Száraz György
Forrás:boldognapot.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: hagyományainkhoz, immunrendszerünk, rendszerességgel, melléktermékként, vitaminbevitelre, visszanyerhetjük, adalékanyagokkal, antibiotikumokat, gyümölcselveket, fehérjeforrások, felhasználására, legegyszerűbben, allergiaellenes, megszüntetésére, legelőnyösebbek, élelmiszereket, immunrendszere, testsúlyunkhoz, fogyaszthatunk, lehetőségeknek, antibiotikumok, orvostudományt, fogyaszthatjuk, étvágytalanság, gabonafélékkel, bioflavonoidot, szénsavmentes, leggyakrabban, szempontjából, gyógynövények, lázcsillapító, természetesen, fáradékonyság, gyümölcscukor, ellenjavallat, influenzaként, influenza tüneteire, influenza tünetei, szervezetünk immunrendszere, felesleges „, egészségre helyezem, szánkon bemegy, szánkon hangként, természetes antibiotikumok, lehető legegyszerűbben, kulturális hagyományainkhoz, influenza tüneteinek, megszüntetésére tett, teljesség igénye, influenza tipikus, influenzaként ismert, orvosok többnyire, Györgyi Albert, Száraz György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Április 22. a Föld napja,  Tehetségtelen gyerek nincs.  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Emlék  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Két ember becsülete  A fák lelke  Irgalom és ítélet  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Becsüld meg azt amid van,...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Az embernek a társa: hiányzik.  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Pillangó  Kellemes esti időtöltést  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Szent György nap  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjt  Facebookon kaptam  Egyszerűen  képre írva 
Bejegyzés Címkék
influenza tüneteire, influenza tünetei, szervezetünk immunrendszere, felesleges &#8222, egészségre helyezem, szánkon bemegy, szánkon hangként, természetes antibiotikumok, lehető legegyszerűbben, kulturális hagyományainkhoz, influenza tüneteinek, megszüntetésére tett, teljesség igénye, influenza tipikus, influenzaként ismert, orvosok többnyire, vírusok ellen, kifejlesztett védőoltás, zöld teát, védekező rendszerünket, titkok titka, hagymáról igen, bodzából készíthetünk, hagymából levest, immunrendszerünk hatásfokát, legyengült emésztés, lehetőségeknek csak, fantáziánk szabhat, kéntartalmú vegyületei, influenza szempontjából, influenza enyhítésének, méhészeti termékek, propolisz javallott, gyógynövények mellett, influenza ellen, javasolt elkészítési, megfelelő rendszerességgel, influenza tüneteivel, adalékanyagokkal teletömött, hagyományainkhoz, immunrendszerünk, rendszerességgel, melléktermékként, vitaminbevitelre, visszanyerhetjük, adalékanyagokkal, antibiotikumokat, gyümölcselveket, fehérjeforrások, felhasználására, legegyszerűbben, allergiaellenes, megszüntetésére, legelőnyösebbek, élelmiszereket, immunrendszere, testsúlyunkhoz, fogyaszthatunk, lehetőségeknek, antibiotikumok, orvostudományt, fogyaszthatjuk, étvágytalanság, gabonafélékkel, bioflavonoidot, szénsavmentes, leggyakrabban, szempontjából, gyógynövények, lázcsillapító, természetesen, fáradékonyság, gyümölcscukor, ellenjavallat, influenzaként, rendszerünket, hozzátartozik, tyúkhúslevest, kifejlesztett, csökkenthetők, baktériumölő, enyhítésének, alkalmazható, javaslatokat, helyettesíti, érrendszerre, gyógyteaként, készíthetünk, ismeretlenek, bioflavonoid, influenzával, lemásolhatja, vírusellenes, szervezetünk, gyógymódokat, táplálkozás, fogyasztjuk, hatóanyagok, főszakácsot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2819
  • e Hét: 17691
  • e Hónap: 31596
  • e Év: 161303
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.